Idei de amenajare a unui living open space

Idei de amenajare a unui living open space

Amenajarea unui living open space reprezintă o modalitate modernă de a-ți transforma locuința într-o zonă funcțională, prietenoasă și elegantă. Integrând livingul, spațiul de luat masa și, uneori, bucătăria într-un singur loc, această abordare aduce un sentiment de spațiu generos și primitor în locuință.

Trenduri generale: living și bucătărie în open space

Una dintre tendințele în designul interior este integrarea livingului și bucătăriei într-un open space. Această abordare promovează interacțiunea între membrii familiei și creează un flux armonios între activitățile din cele două zone, cum ar fi gătitul sau momentul de relaxare din living. Alegerea corectă a pardoselii, a materialelor și mobilierului poate contribui la definirea a două zone distincte, dar conectate vizual.

O alegere în trend acum, este definirea unui spațiu în formă de L, care poate oferi mai multă lumină, spații de depozitare, și bineînțeles, locul special de preparare a mâncării. Poți adăuga obiecte decorative puțin colorate, pentru a te asigura că fiecare spațiu este folosit la potențialul lui maxim.

Poți defini spațiul dintr-un open space prin alegerea unei pardoseli cu decoruri diferite. Gândește-te inițial unde vrei ca oaspeții să stea în timp ce gătești și unde ai vrea să luați masa împreună.

O recomandare în acest sens poate fi pardoseala LVT de la Tarkett, mai exact colecția iD Inspiration Loose-Lay, mai ales dacă vrei o instalare extrem de rapidă și ușoară. Oferă o aderență perfectă, datorită stratului brevetat antialunecare. Poți alege dintr-o gamă variată de decoruri care vin într-o selecție de culori calde. 

 Amenajare interioara cu pardoseala LVT

 Pardoseala LVT este potrivită pentru amenajarea zonelor cu trafic intens, așa cum este și spațiul de tip open-space

Amenajarea unui living open space într-un spațiu mic

Când ne gândim la amenajarea unui living open space într-un spațiu cu dimensiuni reduse, putem spune că există o oarecare provocare. Atunci când ai un living mic, este indicat să încerci să profiți la maxim de suprafața pe care o ai la dispoziție. Livingul este probabil locul în care ne petrecem cel mai mult timp și este ideal să îmbinăm estetica cu funcționalitatea. 

Primul lucru de care este indicat să ții cont este schema de culori pentru living. Este important să alegi o culoare dominantă cu nuanțe deschise, astfel vei crea iluzia unui spațiu deschis, mare și primitor. Îți recomandăm să alegi alb, bej, gri sau crem. Atunci când alegi o culoare neutră, este mai ușor să-ți amenajezi livingul, iar dacă vrei să adaugi culori de accent, poți opta pentru un covor colorat, draperii puțin sofisticate, câteva perne decorative pentru canapea sau fotolii, sau ghivece cu flori colorate. Inclusiv tablourile pot fi o foarte bună soluție pentru o pată de culoare în încăpere.

O alegere potrivită pentru un spațiu redus este colecția ModularT7. Această pardoseală oferă cele mai în trend decoruri de lemn și piatră și este dedicată pentru cei care iubesc simplitatea în design. Mai mult, datorită modularității sale, colecția oferă posibilitatea combinării diferitelor formate, texturi și culori, adaptate pentru toate ideile și gusturile.
 

Exemplu amenajare living

Pardoseala te ajută să asortezi culorile și obiectele de decor în amenajarea unui living open space

 

Important este să nu-ți aglomerezi spațiul cu mobilă voluminoasă pentru living. Obiectele de mobilier trebuie alese proporțional cu dimensiunea camerei, ba mai mult, te poți orienta către mobilă multifuncțională, cu spații de depozitare ascunse. E suficient să ai o canapea extensibilă, o măsuță de cafea, o bibliotecă cu dimensiuni reduse și chiar un fotoliu. 

Optează pentru un design curat și simplu. Te poți orienta către stilul minimalist, scandinav sau japonez, astfel spațiul tău nu va fi prea aglomerat.

Designul unui living open space într-o casă mare

    Indiferent că ne referim la un living dintr-un apartament sau la unul dintr-o casă, atunci când dispui de un spațiu generos, ai mai multă libertate în designul interior pe care îl alegi. Dar trebuie să ții întotdeauna cont că este important să menții o continuitate a designului.

    Este indicat să folosești același material pentru pardoseală pe toată suprafața spațiului și să utilizezi paleta de culori într-un mod unificat. Alege aceeași culoare dominantă în living și bucătărie, iar dacă vrei să adaugi culori de accent, acestea trebuie să se armonizeze. Chiar și pentru corpurile de iluminat, ele ar trebui să corespundă, mai ales acolo unde e vorba de lumină ambientală. Ca exemplu, dacă folosești corpuri încastrate în tavan pentru living, acestea ar trebui alese și pentru bucătărie. 

    Deși tot spațiul este deschis, poți respecta o delimitare simbolică a celor două încăperi. Ai la dispoziție câteva opțiuni atunci când vine vorba de delimitarea spațiului. Poți opta pentru o insulă de bucătărie, o masă de dining sau un colțar extensibil. În cazul în care te-ai gândit să folosești un perete pentru separarea celor două spații, va trebui să te gândești cum îl poți integra cât mai bine în schema de culori. 

Cum amenajezi un living open space tip insulă

    Varianta de design de tip insulă este preferată și adoptată de majoritatea persoanelor. Dar este indicată, de cele mai multe ori, atunci când spațiul este generos, nefiind total potrivită pentru spațiile mici, unde poate crea senzația de aglomerare.

    Acest tip de design este caracterizat printr-o suprafață extinsă pentru desfășurarea tuturor activităților. În funcție de proiectarea acesteia, ea poate fi de un real ajutor având în vedere spațiile de depozitare, care îți vor permite să menții lucrurile la locul lor, iar bucătăria să fie tot timpul organizată. 

    Insula se poate amplasa în fața peretelui unde este montată mobila de bucătărie, iar distanța dintre acestea trebuie să permită cu ușurință mișcarea. Trebuie să fii foarte atent la înălțimea insulei, în funcție de spațiul de care dispui. Dacă încăperea este generoasă, atunci insula poate deservi chiar ca spațiu de servit masa. 

Soluții pentru delimitarea spațiului într-un open space

Deși conceptul de open space promovează lipsa pereților, este important să definim zonele în mod subtil. Folosirea cromaticii diferite pentru zona de living față de zona de bucătărie poate ajuta la separarea vizuală a spațiilor. De asemenea, covoarele pot juca un rol esențial în definirea zonelor, împărțind spațiul în funcție de destinație. Polițele suspendate, mobile sau paravanele decorative pot fi, de asemenea, soluții ingenioase pentru a marca spațiile fără a compromite sentimentul de deschidere.


Concluzii

Selectarea corectă a pardoselii este o componentă esențială în amenajarea unui living open space. Pardoselile nu doar că adaugă un nivel de confort și estetică spațiului, dar și contribuie semnificativ la definirea și unificarea esteticii generale.

Ele sunt fundamentale în crearea unei atmosfere calde, vitală într-un spațiu deschis unde familia și prietenii se adună pentru a împărți momente prețioase. Mai mult, varietatea de culori și texturi disponibile în portofoliul Tarkett permite o personalizare profundă a spațiului, garantând o integrare perfectă cu stilul și funcționalitatea dorite. Astfel, pardoselile Tarkett nu reprezintă doar o opțiune estetică, ci și o soluție practică, având un impact major în realizarea unui design armonios și funcțional pentru un living open space.

Configurarea unui open space, indiferent de dimensiunile de care dispui, este o provocare care necesită multă creativitate, iar variantele sunt extrem de diverse. Indiferent dacă alegi să integrezi o bucătărie modernă sau să creezi un spațiu multifuncțional, esențial este să menții o coerență în design și să îmbini armonios aspectul cu utilitatea.