Idei și trenduri pentru amenajarea băii

Idei și trenduri pentru amenajarea băii

Indiferent dacă redecorezi sau pur și simplu vrei să reîmprospătezi aspectul băii, cele mai recente stiluri și tendințe, precum și ideile de decorare de mai jos îți oferă inspirația necesară pentru a începe proiectul de renovare.

Care sunt cele mai recente tendințe pentru amenajarea băii?

Iată câteva dintre cele mai recente tendințe care combină stilul cu funcționalitatea pentru a crea un spațiu care funcționează întocmai pentru tine și familia ta.

Tapetul a revenit. Printurile grafice îndrăznețe sunt încurajate și pot face o impresie uriașă într-o baie mică.

• Negrul este noua tendință în materie de culori, în loc de gri. Sfatul general este să te rezumi la culori mai deschise pentru a face o cameră să pară mai mare, însă culorile mai închise adaugă profunzime, iar acest lucru este acum bine văzut în materie de design pentru baie.

• Lemn în nuanțe naturale. Combinat cu gresie în culori deschise și alte elemente organice, lemnul creează un spațiu frumos, natural și va face baia mai caldă și mai primitoare.

• Paravane de duș cu aspect industrial. Acestea au un cadru negru în locul celui cromat obișnuit și sunt predominante în decorurile industriale, moderne și contemporane. Ele pot fi combinate cu elemente elegante alb-negru și detalii industriale contrastante, cum ar fi instalațiile sanitare expuse și pardoselile din lemn de esență tare.

• Corpurile de mobilier suspendate creează un aspect curat, simplificat și modern.

• Dușuri digitale. Tehnologia avansată își face loc în fiecare colț al casei, inclusiv în baie. Dușurile digitale îți permit să controlezi temperatura și debitul dușului și să le salvezi pentru următorul duș.

• Plăci statement cu decoruri în loc de plăci clasice. Deși cele din urmă vor fi întotdeauna o alegere clasică de gresie pentru baie, tendințele se îndreaptă către plăci cu diferite tipuri de design, care pot crea un impact mai semnificativ. Și mai ales în spațiile mici, acestea nu vor da o senzație copleșitoare.
 

Idei pentru amenajarea unei băi cu cadă

Cada triunghiulară pe colț pentru băile mici este o soluție frecventă, care te ajută să profiți de tot spațiul disponibil.

Însă, dacă spațiul disponibil îți permite, poți monta o cadă rotundă în mijlocul băii, iar pereții îi poți accentua prin tapet PVC cu designul dorit de tine. Adaugă oglinda, mobilierul și celelalte corpuri sanitare în jur, iar piesa centrală va rămâne cada.

Baie cu duș pe pardoseală

Deși este o opțiune mai scumpă din cauza costurilor de instalare, te va ajuta să economisești spațiu și să personalizezi așa cum îți dorești dușul. Poți alege forme clasice sau chiar o variantă adaptată special la dimensiunile și formatul băii. Cu sau fără pereții de sticlă, această opțiune va rezista mult mai bine de-a lungul anilor, fiind mai ușor de întreținut.

Inspirație pentru amenajări în funcție de locuință

Cu siguranță, nu toate opțiunile disponibile reprezintă varianta ideală pentru locuința ta, dar îți propunem câteva idei mai personalizate:

Idei pentru amenajarea unei băi mici la bloc


Deși este un spațiu mai dificil de amenajat, ținând cont de câteva aspecte, poți avea o baie bine organizată și frumos decorată. În primul rând optează pentru o cabină de duș în loc de cadă, deoarece îți va permite să economisești spațiu.
Păstrează proporțiile și nu aglomera prea mult pardoseala sau pereții. Un echilibru de obiecte în ambele locuri va menține un aspect general organizat. Dacă ai montat corpuri de mobilier suspendate, alege o chiuvetă cu picior, în locul celei încorporate în mobilier.
O altă variantă sunt recipientele sau coșurile de depozitare sub chiuvetă. Aceste soluții simple de depozitare te ajută să elimini dezordinea de pe blaturi. Poți alege dintr-o gamă de culori și texturi. Coșurile din răchită, de exemplu, adaugă o senzație naturală și se coordonează frumos cu o gamă largă de tipuri de design interior, de la rustic la modern.

Cum să amenajezi o baie la mansardă

• Spațiile din mansardă sunt slab iluminate natural, așa că investește în surse de lumină artificială de calitate, deoarece sunt un factor important pentru ambianța generală. 

• Adu un pic de natură înăuntru. Plantele pot crea o senzație proaspătă și naturală în baie. Alege plante care rezistă în condiții de abur și se dezvoltă în medii umede, cum ar fi iedera și feriga, pentru cele mai bune rezultate.

Idei de amenajare pentru o baie îngustă și lungă


• Vopsește pereții. Pentru suprafețele fără gresie, un strat rapid de vopsea schimbă instantaneu aspectul spațiului tău. Alege nuanțe aqua pentru un efect calmant ori nuanțe mai îndrăznețe sau închise pentru a crea un efect mai dramatic. Joacă-te cu nuanțele pentru a da impresia unui spațiu mai echilibrat și nu accentua prin decoruri lățimea pereților. Dungile orizontale vor da și mai mult impresia de lățime, așa că dacă te gândești la acest element, folosește-l pe pereții cu lățimea cea mai mică, pentru a-i accentua. De asemenea, oglinzile mari amplasate corect pot contura la nivel vizual un spațiu mai bine proporționat.

Suggested Collections