Călătoria noastră către neutralitatea carbonică: linoleumul Tarkett

Călătoria noastră către neutralitatea carbonică: linoleumul Tarkett

Pentru a te ajuta să creezi clădiri sustenabile, să promovezi spații prietenoase cu oamenii și să îți îndeplinești obiectivele de mediu, optimizăm continuu amprenta de carbon a produselor noastre - pe tot parcursul ciclului lor de utilizare. Să luăm ca exemplu linoleumul Tarkett, primul produs al nostru care a primit certificarea Cradle to Cradle®, în parte datorită caracteristicilor sale de reducere a emisiilor de carbon.

Amprentă de carbon negativă de la extracția materiilor prime până la producție

Linoleumul Tarkett de 2,5 mm este are amprenta de carbon negativă de la aprovizionarea materialelor până la livrare, incluzând extracția materiilor prime, transportul și producția de linoleum. Și, emite doar 2,94 kgCO2eq (echivalentul unei călătorii cu mașina de 14 km*) - pe metru pătrat produs - pe tot parcursul ciclului său de utilizare. Aceste cifre impresionante sunt susținute de știință și certificate de o terță parte respectată (UL**). Le veți găsi în Declarația noastră de produs de mediu (EPD***). EPD-ul nostru vă asigură că vă oferim cele mai transparente și mai precise informații de mediu despre pardoseala noastră, pentru a vă permite să luați decizii de cumpărare în cunoștință de cauză, atunci când evaluați materialele pentru a reduce carbonul încorporat**** în clădiri.

 

Ingrediente linoleum
ingrediente linoleum

De la extracția materiilor prime până la producție, pardoseala noastră din linoleum de 2,5 mm merge dincolo de atingerea emisiilor nete zero de carbon pentru a oferi un beneficiu pentru mediu prin eliminarea a 0,60 kgCO2eq din atmosferă pe metru pătrat produs. Acest lucru se datorează în principal utilizării de materiale naturale și reciclate, cum ar fi pulberile de linoleum, făina de lemn și plută. De asemenea, producem propria noastră energie electrică regenerabilă la fața locului, precum și energie termică din biomasă, valorificând energia solară și geotermală și optimizând eficiența energetică în întreaga noastră activitate de producție.

reciclare linoleum

Obținerea unui impact redus de carbon pe tot parcursul ciclului său de utilizare

Faza de utilizare și întreținere este, de asemenea, aproape de neutralitatea carbonică, având în vedere că linoleumul nostru este conceput de la bun început pentru a necesita doar o întreținere ușoară (cu o nevoie mai mică de aspirare și alte echipamente electrice de întreținere). În plus, nu necesită ceară sau lustruire pe toată durata de viață utilă. De asemenea, prin intermediul programului nostru ReStart® de preluare și reciclare, recuperăm linoleumul Tarkett după instalare și îi oferim o nouă șansă în noile pardoseli Tarkett. Potențialul de reutilizare și reciclare al pardoselii noastre de 2,5 mm (deșeuri de instalare) economisește 7,1 kgCO2eq***** pe mp reciclat. De exemplu, reciclarea deșeurilor de instalare ale unui proiect de 10.000 m² (în medie 10% deșeuri de instalare) ar economisi 7.100 kgCO2eq, ceea ce echivalează cu o călătorie cu mașina de aproximativ 37.000 km, aproape distanța în jurul Pământului la ecuator. Acesta este doar un exemplu despre cum vă ajutăm să treceți la economia circulară și să vă reduceți amprenta de carbon. 

*Sursa: ADEME 2020 **UL este un operator de program EPD. UL Environment dezvoltă Declarații de produs de mediu (EPD) conforme cu Organizația Internațională de Standardizare (ISO) 14025.
***EPD N°4789356590.101.2 - Access via UL website
****Carbonul încorporat este volumul total de emisii de CO2 legate de ciclul de utilizare al materialelor de construcție ale unei clădiri. ***** Metodologia de calcul se bazează pe scenariul de incinerare (valori EPD generice) și pe o pardoseală medie din linoleum simplu și decorativ de 2,5 mm, cu o greutate la suprafață de 3,1 kg/mp. Calculele de substituție a materiilor prime se bazează pe EPD-ul nostru specific produsului N°4789356590.101.2

Facem alegeri conștiente. Pentru oameni și planetă.
Tarkett Human-Conscious Design®

Colecții recomandate