PARCHET LAMINAT
Ce este un laminat?
Laminatul, uneori numit și parchet laminat, este un material realizat în mare parte din lemn - lemnul reprezintă 80% din pardoseala laminată Tarkett și este situat în stratul mediu, în timp ce suprafața laminată conține un strat decorativ de hârtie tipărită, care determină în mare măsură calitatea și aspectul pardoselii.
Parchetul laminat este format din patru straturi:
- Stratul superior - asigură durabilitate pardoselii laminate, rezistență la uzură, rupere și pete
- Stratul decorativ din hârtie imprimată îi conferă aspectul final și oferă posibilități nelimitate de design
- Datorită celui de-al treilea strat, de suport, care constă din fibre de lemn de înaltă densitate, pardoseala laminată atinge fermitatea maximă
- Ultimul strat este stratul de echilibrare, al cărui scop este protejarea pardoselii de pătrunderea umidității.
Există numeroase beneficii ale parchetului laminat:
- Pardoseală foarte confortabilă care asigură o stabilitate termică ridicată
- Stratul de izolare acustică păstrează zgomotul în afara spațiului dumneavoastră de locuit
- Cu o rezistență la impact sporită, laminatul Tarkett este un material ideal pentru pardoseală în camere pentru copii si bucătării
- Întreținerea este simplă - este suficient să o ștergeți și să o aspirați
- Laminatul Tarkett este tratat folosind o metodă specială ce îi oferă rezistență mai mare la umezeală
- Pardoseala laminată Tarkett oferă o varietate de modele datorită unor noi tehnici de imprimare: lemn, piatră, desene grafice, mozaic; și efecte de suprafață - lucioase, mate, finisaje în relief, suprafețe antialunecare
- Podea economică
- Datorită noilor sisteme de conectare, instalarea este simplă.
Selecție largă de modele
Când vine vorba despre designul interior al camerelor, parchetul laminat oferă multe posibilități. Stratul decorativ al podelei laminate oferă posibilități nelimitate de imprimare - design de plăci, piatră, parchet, modele grafice...
Laminatul este confortabil
Datorită procentului mare de lemn din compoziția sa, care asigură și izolarea termică naturală, laminatul este o pardoseală confortabilă. Dacă instalați o bază acustică sub laminatul Tarkett, veți avea mai mult confort și veți elimina zgomotul din spațiul dumneavoastră de locuit.
Parchetul laminat Tarkett este rezistent
Structura pardoselii laminate asigură rezistență la deteriorări și zgârieturi în timpul utilizării sale zilnice din casa dumneavoastră. Parchetul laminat poate rezista la mobilier greu, fără deteriorări. Stratul superior al laminatului asigură rezistență la zgârieturi și modificări de culoare și îl face potrivit pentru zonele cu trafic intens, de exemplu camere de zi, holuri și camere pentru copii.
Pardoseală practică
Sistemul ferm de montare a plăcilor laminate previne acumularea de praf în îmbinările dintre plăci. Suprafața laminată este rezistentă la pete, iar stratul de melamină previne dezvoltarea bacteriilor pe suprafața laminată. Ștergerea și aspirarea periodică sunt suficiente pentru întreținerea parchetului laminat.
Instalare ușoară a parchetului laminat
Instalarea pardoselii laminate necesită o suprafață fermă și uscată și unelte puține. Puteți merge pe pardoseală de îndată ce se termină instalarea, deoarece procesul nu necesită adeziv. Cu noul sistem de îmbinare Tarkett, instalarea laminatului este simplă și veți avea nevoie de 50% mai puțin timp pentru instalare.
Ne puteți contacta pentru informații suplimentare sau puteți căuta informații la cel mai apropiat magazin.
Cum să alegeți tipul de parchet laminat?
Ați decis să înlocuiți pardoseala în casă sau, dacă vă renovați apartamentul, aveți nevoie de asistență în ceea ce privește alegerea noului parchet laminat? Puteți găsi mai jos îndrumări legate de alegerea pardoselii laminate.
Culoarea laminatului
Culoarea parchetului laminat influențează impresia generală și perspectiva camerei. Culoarea corect aleasă poate extinde sau prelungi vizual o anumită cameră. Dacă doriți să extindeți vizual camera, instalați o pardoseală în tonuri deschise, în timp ce pardoseala mai închisă la culoare diminuează suprafața.
În camerele mai mari, trebuie să montați pardoseli laminate cu modele mari, în timp ce modelele mici sunt potrivite pentru încăperile mai mici. Un model mic într-o cameră mare poate părea prea jucăuș. Atunci când alegeți culoarea parchetului laminat, este necesar să țineți seama de mobilierul existent și de culorile pereților. Culorile pereților ar trebui să fie cu cel puțin două tonuri mai luminoase sau mai întunecate față de culoarea pardoselii.
Verificați gama de pardoseli laminate Tarkett și alegeți culoarea potrivită pentru casa dumneavoastră.
Efectele suprafețelor
Laminatul copiază cu fidelitate suprafața parchetului din lemn, a plăcilor sau pietrei datorită tehnologiilor moderne de tratare a suprafețelor. Puteți alege dintre suprafețe lucioase și mate pentru a crea un aspect clasic sau modern.
Noile efecte 3D imită cu fidelitate fisurile și aspectul lemnului rustic sau uzat, combinând alternativ suprafețele mate și lucioase. Jocul de lumini și umbre pe suprafața laminată reprezintă cu fidelitate profunzimea și caracteristicile specifice ale lemnului.
Camerele potrivite pentru pardoseala laminată
Atunci când alegeți un parchet laminat, este necesar să luați în considerare specificul camerei în care urmează să fie instalat. Parchetul laminat instalat în bucătărie trebuie să fie rezistent la umiditate și să aibă o suprafață antiderapantă. În plus, trebuie să aibă și o suprafață igienică foarte rezistentă, pentru a elimina petele rapid și fără probleme. În holuri, camere pentru copii și în sufragerii, traficul este, de obicei, mai mare decât în dormitor, deci este necesar să alegeți pardoselile laminate care au o suprafață mai durabilă și rezistă deteriorărilor cauzate de căderea jucăriilor și crăpăturilor cauzate de mutarea mobilierului greu.
Montajul parchetului laminat
Înainte de montajul parchetului laminat, este necesară acomodarea termică a materialului la temperatura camerei în care va fi instalat. Plăcile laminate ambalate trebuie lăsate în încăpere cu cel puțin 48 de ore înainte de instalare. În timpul aclimatizării pardoselii, profitați de timp pentru a determina direcția de instalare! Ar trebui să țineți întotdeauna cont de sursa de lumină și direcția camerei.
Tarkett sugerează ca plăcile de parchet laminat să fie așezate pe lungimea camerei și pe direcția principalei surse de lumină.
Înainte de începerea instalării pardoselii laminate, trebuie efectuate mai multe verificări simple. Suprafața pe care este instalat laminatul trebuie să fie uscată, plană și curată. Deoarece sistemul este flotant, laminatul poate fi, de asemenea, plasat peste pardoseli din vinil, parchet din lemn, laminat sau gresie. Înainte de montaj, suprafața trebuie nivelată și, în caz de instalare pe o podea existentă, trebuie inspectat dacă plăcile/ panourile sunt bine lipite și plane.
Datorită sistemului unic de îmbinare a plăcilor laminate, conexiunea este foarte simplă. Luați partea lungă a plăcii, coborâți-o și uniți-o cu o altă placă. Conexiunea este terminată când auziți un "clic"!
Montajul parchetului laminat cu încălzire în pardoseală
Parchetul laminat este adecvat pentru instalarea pe un sistem de încălzire în pardoseală, cu condiția ca elementul de încălzire să fie instalat în beton sau pe altă suprafață. Plăcile de parchet laminat nu sunt potrivite pentru montajul pe o folie de încălzire plasată pe beton sau pe o altă suprafață, cu excepția cazului în care producătorul de încălzire prin pardoseală specifică altfel. Temperatura de suprafață a pardoselii laminate nu trebuie să depășească 28° C.
Pardoselile laminate pot fi instalate pe sisteme de încălzire prin pardoseală care utilizează apă cu temperatură scăzută, cu o temperatură maximă a suprafeței de 28° C.Sistemele standard de încălzire în pardoseală cu folie de încălzire electrică pot atinge adesea o temperatură mai mare de 28°C pe suprafață atunci când ating temperatura maximă, ceea ce nu este compatibil cu podelele laminate. Dacă utilizați un sistem electric de încălzire în pardoseală, înainte de montare asigurați-vă că aveți un sistem de autoreglare care va împiedica o temperatură de peste 28° C.
Curățarea și întreținerea parchetului laminat
Curățarea parchetului laminat este foarte ușoară. Pentru întreținerea obișnuită a pardoselilor laminate, este necesar să aspirați periodic și să ștergeți suprafața cu o cârpă uscată. În cazul în care considerați necesar, puteți șterge pardoseala cu o cârpă umedă la fiecare două săptămâni. Folosiți soluția de curățare pentru parchet laminat, apoi clătiți bine cârpa și, în final, ștergeți podeaua cu o cârpă uscată.
Îndepărtați petele de pe parchetul laminat imediat ce apar. Ștergeți pata cu o cârpă curată și uscată, umezită cu o soluție de curățare adecvată. Nu aplicați niciodată soluții de curățare prin pulverizare directă pe suprafața laminatului. Când utilizați un solvent sau o soluție de curățare concentrată, citiți mai întâi sfaturile privind siguranța!
Mai jos puteți găsi sfaturi privind curățarea diferitelor pete de pe suprafețele laminate.
Curățarea petelor de plastic, cauciuc sau a urmelor de tocuri
Mai întâi, ștergeți pata cu o cârpă uscată. Utilizați acetonă, dacă este necesar. Odată ce suprafața este uscată, curățați-o cu o cârpă albă din nailon.
Curățarea petelor de sânge
Ștergeți pata cu o cârpă umezită ușor. Dacă pata este uscată, ștergeți-o folosind o cârpă uscată din nailon.
Curățarea petelor de fructe, lapte sau bere
Îndepărtați petele folosind o cârpă uscată absorbantă. Dacă pata este uscată, curățați-o folosind soluția de curățare adecvată și apoi uscați suprafața ștergând-o cu o cârpă uscată.
Curățarea petelor de ceară sau gumă de mestecat
Odată întărite, aceste pete apărute pe parchetul laminat pot fi îndepărtate folosind o racletă din plastic.