Cele mai bune alegeri pentru pardoseala din bucătărie

Cele mai bune alegeri pentru pardoseala din bucătărie

Pardoseala elastică este durabilă, practică, accesibilă și, de asemenea, ușor de curățat, de întreținut, de instalat, fiind disponibilă într-o gamă largă de decoruri și culori. Toate aceste caracteristici fac ca aceste pardoseli să fie o alegere excelentă pentru bucătărie.

Cele două tipuri principale de pardoseli elastice – pardoseala LVT și covorul PVC  – sunt opțiuni de pardoseală foarte potrivite pentru bucătăria ta.

Pentru a te ajuta să alegi o pardoseală pentru bucătărie, răsfoiește colecțiile noastre de LVT și covor PVC. Fiecare colecție oferă o mare varietate de opțiuni de design, care se adresează și completează orice stil de design interior. De asemenea, răsfoiește paginile noastre editoriale pentru inspirație și idei bazate pe unele dintre cele mai recente decoruri și stiluri de bucătărie.

Pardoseala LVT care se potrivește cu decorul bucătăriei

Pardoseala LVT se potrivește în bucătărie datorită performanței tehnice de lungă durată, adecvată camerelor cu trafic intens. Este rezistentă la pete și apă și se întreține ușor, aspecte esențiale atunci când vorbim de camere unde se acumulează umiditatea, ce sunt predispuse la murdărie sau la uzură. În plus, dacă dorești aspectul unei pardoseli de lemn (care nu este adecvată în bucătărie sau baie), Pardoseala LVT poate fi varianta ideală, atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Descoperă colecțiile și alege designul preferat.

Covorul PVC pentru bucătărie

Covorul PVC în bucătărie oferă o senzație plăcută sub picioare, fiind un produs confortabil și rezistent, izolat din punct de vedere termic. De asemenea, absorbția zgomotelor este o caracteristică necesară în bucătărie, deoarece, spre deosebire de gresie, va amortiza sunetul produs de obiectele care cad pe pardoseală în timpul gătitului. Ai la dispoziție mai multe decoruri, cu aspect de lemn, piatră sau decor grafic, astfel încât să le poți integra cu ușurință în orice design. Ca și în cazul altor tipuri de pardoseală, înainte de instalarea covorului PVC, suprafața pe care va fi montat trebuie pregătită. Aici găsești mai multe informații despre montajul și întreținerea pardoselii PVC în spații rezidențiale.

Beneficiile pardoselii LVT și covorului PVC pentru bucătărie

Rezistența la apă este unul dintre cele mai semnificative avantaje ale pardoselilor din PVC, majoritatea acestora fiind 100% rezistente la umiditate. Această caracteristică îi conferă un avantaj distinct față de pardoselile laminate și de lemnul natural de esență tare, fiind o alegere excelentă pentru încăperile semiumede, cum ar fi bucătăriile și băile.

Ușor de curățat și de întreținut – Curățarea petelor de alimente și a lichidelor vărsate în bucătăriile aglomerate este la fel de simplă ca ștergerea cu o lavetă umedă. Aspirarea și măturarea vor menține pardoselile de PVC fără praf, iar un mop umezit cu apă caldă și cu un detergent neutru e tot ceea ce este necesar pentru pete și zgârieturi mai dure.

Confortabil și cald sub picioare – Covorul PVC oferă o amortizare și o izolare mai bune decât gresia sau piatra, ceea ce face ca statul în bucătărie să fie mai confortabil. Acesta este un aspect important pentru cei care petrec o cantitate semnificativă de timp în picioare, gătind și curățând în bucătărie.

Ușor de instalat – Atât pardoseala LVT, cât și covorul PVC sunt rapid și ușor de instalat. Cu condiția ca suprafața să fie curată, uscată și plană, proprietarii de case își pot instala singuri acest gen de pardoseală fără a fi nevoie de unelte speciale sau adeziv.

Accesibil – Covorul PVC este relativ ieftin în comparație cu opțiunile alternative de pardoseală de bucătărie, cum ar fi faianța ceramică, piatra și pardoseala din lemn prelucrat.

Disponibil în multe decoruri și culori – Covorul PVC este una dintre cele mai versatile opțiuni de pardoseală datorită culorilor, designului și stilurilor aproape nelimitate care sunt disponibile. Acest lucru îți oferă libertatea de a alege o pardoseală de bucătărie perfect potrivită gusturilor tale.

LVT
LVT

Dezavantajele pardoselii LVT și covorului PVC în bucătărie

Deși pardoseala LVT și covorul PVC sunt dintr-un material durabil, acestea nu este indestructibile. Obiectele grele, fierbinți și ascuțite pot deteriora materialul. Dacă totuși acest lucru se întâmplă, va fi dificil de reparat prin acoperirea zonelor afectate sau prin înlocuirea plăcilor individuale. În majoritatea cazurilor, pardoseala trebuie îndepărtată complet și înlocuită.
În cazul în care pardoseala LVT sau covorul PVC nu este montate corect, umezeala și murdăria din bucătărie pot pătrunde printre îmbinări, ceea ce poate conduce la deteriorarea acesteia.

 

 

Suggested Collections