Proiectarea şcolilor pentru viitor

Proiectarea şcolilor pentru viitor

Design centrat pe om

Arhitectură educațională

Arhitecți, designeri de interior, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ...

Voi sunteți cei care construiți școlile viitorului.
Mai flexibile, modulare, dinamice.
Școli concepute pentru a încuraja bunăstarea tuturor și a asigura un viitor sustenabil.
Școli din ce în ce mai incluzive, mai conectate și mai deschise.
Provocările societății devin și provocările voastre.

Noi vă suntem alături.
Tarkett, partenerul comunității educaționale

Ne propunem să facem viața mai ușoară pentru toți elevii, să creăm spații multifuncționale și să încurajăm învățarea. Avem nevoie de sprijinul furnizorilor care pot oferi materiale inteligente și responsabile, care să răspundă provocărilor noastre.”

Céline – Interior designer, France

Proiectarea spațiilor dedicate învățământului

Școli sustenabile

Un mediu creat cu respect pentru elevi și personal, dar și pentru comunitate și planetă, unde sustenabilitatea se îmbină cu sănătatea și bunăstarea.

Spații flexibile dedicate învățământului

Spații flexibile dedicate învățământului care se adaptează la pedagogii flexibile, săli de clasă care facilitează implicarea și învățarea, pentru școli care cultivă curiozitatea și motivația.

Școli incluzive

Un loc de învățare pentru toți, școala incluzivă elimină barierele, devenind un spațiu în care elevii nu sunt împovărați de limite, ci încurajați să-și atingă potențialul.

Școli sustenabile

Proiectarea pentru bunăstare și sustenabilitate sunt două aspecte interconectate. De aceea, este important să promovăm calitatea aerului interior și să reducem emisiile de carbon în clădiri.

La Tarkett, credem că modalitatea de a realiza acest lucru este  printr-o abordare ecologică în proiectarea pardoselilor noastre, încă de la început, minimizând COV-urile, eliminând ftalații sau selectând cu atenție materiale pentru a minimiza impactul asupra sănătății, fără a diminua calitatea finală a produsului.

Scopul nostru este să vă oferim materialele de care aveți nevoie pentru a crea spații care promovează bunăstarea, respectând în același timp mediul înconjurător de astăzi și de mâine: minimizând emisiile nocive în timpul producției și asigurându-ne că putem recicla materialele noastre la sfârșitul ciclului de utilizare.

Pentru a garanta acest lucru, furnizăm Declarații de Mediu ale Produselor (EPD) și Declarații de Sănătate a Materialelor (MHS) pentru toate produsele noastre și comandăm evaluări independente Cradle to Cradle® pentru toate materialele pe care le folosim.

Spații adaptabile dedicate învățământului

În ultimii ani, educația a cunoscut o transformare majoră. Spațiile de predare s-au transformat în spații adaptabile dedicate învățământului, iar utilizarea lor s-a schimbat în mod corespunzător. Elevii trec cu ușurință de la activități individuale, la cele de grup sau cu întreaga clasă. Ei interacționează, prezintă și exersează mai mult. Pentru a susține această schimbare, spațiile în care învață trebuie să fie aranjate și organizate diferit și mai flexibil.

Această transformare nu se limitează doar la sălile de clasă. Coridoarele, colțurile liniștite, sălile de sport, bibliotecile și cantinele sunt toate regândite pentru a crea spații în care elevii să se poată reuni, socializa, forma grupuri de studiu sau să găsească liniște pentru a lucra individual.

Pentru a vă sprijini în crearea unor noi medii de învățare modulare, Tarkett a dezvoltat o abordare multi-material, oferind o varietate de pardoseli adaptate unor scopuri diferite: trafic intens, reducere a zgomotului, întreținere redusă, înlocuire ușoară, rezistență ridicată...

Această ofertă se extinde pe mai multe clase de materiale, de la PVC și linoleum la mochetă, LVT și multe altele. Cu o varietate de culori și texturi ușor de combinat, gama noastră multi-material vă ajută să creați ambianțe ergonomice, incluzive și propice învățării.

Școli incluzive

O școală incluzivă trebuie să fie concepută pentru toți elevii, indiferent de background, abilități sau neurotip. Aceasta înseamnă promovarea accesibilității și facilitarea orientării (prin utilizarea LRV, semnalizare pe pereți și pardoseală, dale de avertizare, benzi tactile...). De asemenea, înseamnă îmbunătățirea fluxului de trafic, care poate fi realizată prin utilizarea adecvată a culorilor, a semnalizării și a materialelor adaptate fiecărui spațiu.

Deoarece importanța mediului în procesul de învățare este acum bine stabilită, acustica, lumina naturală, culorile și contrastele sunt criterii importante de luat în considerare. Acest lucru poate fi valabil în special pentru elevii neurodivergenți și cei cu dizabilități.

Gama multi-material Tarkett este gândită cu atenție pentru a vă sprijini în proiectarea școlilor incluzive, cu o varietate de materiale, caracteristici și culori potrivite pentru utilizări și cerințe specifice.

Pardoseli recomandate

Descoperiți pardoselile noastre recomandate pentru a construi școli prietenoase cu mediul înconjurător.

Aceste colecții fac parte din Selecția Circulară, care reunește cele mai bune produse ale noastre în ceea ce privește criteriile de sustenabilitate: materiale de calitate, fără ftalați, nivel optim de compuși organici volatili (COV) și RECICLABILE DUPĂ UTILIZARE.

Tarkett Lino

Pardoseală din linoleum pe bază biologică - Certificată Cradle to Cradle® Gold sau Silver

AirMaster

Dale de mochetă care reduc praful fin - Distinse cu eticheta GUI Gold Plus

Excellence Genius

Covor PVC eterogen cu instalare flotantă - Instalare fără adeziv

Descoperiți referințele noastre din segmentul Educație